Dr. Kálmán Csilla

Dr. Kálmán Csilla vagyok, táplálkozási szaktanácsadó, személyi-és funkcionális edző, kétszeres sportmodell világbajnok versenyző és a Myprotein szponzorált sportolója. Sokoldalú személynek tartom magam, hiszen mindemellett az ELTE-n diplomázott anglisztika szakos nyelvész (BA), angoltanár és család-és gyermekvédő szakos tanár (MA) és a győri Széchenyi István Egyetemen végzett jogász vagyok.

csilla4.jpg

eredményeim

2016

 Bodysport Kupa, Magyarország: abszolút győztes
Fitparádé, Magyarország: 1. hely
Tenerife Night Stars, Tenerife: 1. hely
NAC Universe Vilàgbajnokság, Németország: 1. hely
WBPF Világbajnokság, Thaiföld: 1. hely

2015

 Frey Classic, Németország: 3. hely

IBFF Világbajnokság, Szlovénia: 4. hely

NAC Világbajnokság, Lengyelország: 5. hely
Bodysport Kupa, tehetségkutató, Magyarország:  1. hely
Bodysport Kupa, profi kategória, Magyarország:  1. hely
Ausztria Nemzetközi WBPF Kupa: 3. hely
Mom Beach, Magyarország: abszolút győztes
Tropical Regionális Bajnokság, Magyarország: 2. hely
Herkules Trófea, Románia: 1. hely
Fitparádé: 2. hely
 Bodysport Kupa, profi kategória, Magyarország: 3. hely

2014

Szerbiai Nemzetközi Kupa: 1. hely
Ausztria Nemzetközi WBPF Kupa: 2. hely
WBPF Grand Prix Világkupa, Magyarország: 3. hely
Tropical Regionális Bajnokság, Magyarország: 3. hely

Oktatás

2020

Táplálkozásbeállítás

Alkalmazott táplálkozástudományi ismeretek (felnőttképzési nyilvántartási engedéllyel rendelkező, tanúsítványt adó szakmai továbbképzés)

Továbbképzések

Laborleletek értékelése

Emelt szintű laborértelmezés

Immunrendszer működése, betegségei, természetes gyógymódjai

Szív-és érrendszeri betegségek holisztikus megközelítése

Nőgyógyászati problémák holisztikus megközelítése

Rejtélyes betegségek és gócok

Meddőségből termékenység

Nehézfémkivezetés

Termékenységtudat

Weider Professional Fitness institute

Hormonális táplálkozás képzés

Életmód-és táplálkozástanácsadó képzés

Sporttáplálkozás és teljesítményfokozás

2019

IWI Nemzetközi Fitnesziskola

Funkcionális edzőképzés (OKJ)

2013 - 2018

Széchenyi István Egyetem

Jogász (cum laude minősítés), levelező tagozat

2016

IWI Nemzetközi Fitnesziskola

Fitnesz instruktor képzés (OKJ)

Sporttáplálkozási- és táplálékkiegészítő szaktanácsadó (OKJ)

 

2007 - 2013

Eötvös Loránd Tudományegyetem

Anglisztika alapszakos bölcsész / amerikanisztika szakirány Angoltanár és család-és gyermekvédő tanár mesterképzés 

Szakértelem

Személyi edző
Online edző
Mentor
Előadások és workshopok
Személyre szabott étkezési tanácsadás (speciális is)
Funkcionális edző
Challengek

Bemutatkozás

1989-ben születtem a szlovákiai Dunaszerdahelyen. 6 éves koromtól  kezdve órási elvásárokat állítottak velem szemben, hiszen már ilyen fiatalon én nem játszadozással és lustálkodással töltöttem a hétvégéket, hanem minden hétvégén 120 perces angol magánoktatásra jártam. Utáltam a nyelvet, és nagyon ügyetlen voltam, de minden órán kötelező volt megjelennem, anyukám megkövetelte. Ennek meg is lett a gyümölcse, hiszen később-magam meglepetésére is- angoltanári pályára léptem.
9 évesen tagja lettem a helyi tánccsoportnak (modern tánc, hip-hop), akikkel sokat jártunk fellépni, versenyezni. Imádtam.
10 évesen a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium tanulója lettem, ahová a szülőfalumból elsőként sikerült felvételt nyernem (nyolcosztályos gimnázium). Akkoriban ez nagy dolognak számított, az általános iskolás tanáraim is kételkedtek abban, hogy vajon sikerül-e bekerülnöm.
18 éves koromig Szlovákiában, Ekecsen éltem a szüleimmel és az öcsémmel Ákossal. 2007-ben leérettségiztem magyar nyelvből, szlovák nyelvből, angol nyelvből és történelemből (nálunk a matematika nem kötelező). Mindenből emelt szinten, ötösre. Angol nyelvből 100 százalékot teljesítettem, és ekkor már éreztem, hogy megvan a gyümölcse a kötelező angol magánoktatásnak.

Érettségi után jelentkeztem az ELTE anglisztika alapszak, amerikanisztika szakirány képzésre, ahol 2010-ben megszereztem az első diplomámat.
A tanulmányaimat mesterképzésen folytattam szintén az ELTE-n, ahol 2013-ben sikeresen megszereztem második diplomámat, mint angoltanár és család-és gyermekvédő tanár.
Egyetemi tanulmányaim során Budapesten éltem, ahol már az első évben elkezdtem foglalkozni az angol nyelv oktatásával (nyelviskola, magánórák). Kötelező tanítási gyakorlatom alatt pedig megkaptam a legkiemelkedőbb tanárjelölt címet az egyetemen.  Mielőtt lediplomáztam volna, jelentkeztem a győri Széchenyi István Egyetem jogász szakjára (levelező tagozat), ahol 2016 őszén diplomáztam (cum laude minősítéssel).

Budapesti éveim alatt, miután be kellett fejeznem a táncot a szülőfalumban, elkezdtem aerobic, majd kangoo órákra járni rendszeresen. Hamarosan pedig a fitnesz terem szerelmese lettem. Kezdetben sosem diétáztam, egészen addig, amíg 2014-ben Győrbe nem költöztem, s megismerkedtem akkori legjobb barátnőmmel, aki már sikeres versenyző volt. Az ő sikereit látva kezdett el foglalkoztatni a versenyzés.
2014 márciusában felkerestem akkori edzőmet, aki látva genetikai adottságaimat, azonnal támogatott, és elkezdtük a közös munkát.
2014 áprilisában (1 hónap kőkemény diéta után!) máris elértem a színpadi formámat.

Életem első versenyéről (Szerbia) azonnal aranyéremmel sikerült hazatérnem. Ezután egymást követték a versenyeim. Első szezonban szereztem aranyat, ezüstöt és bronzot is. Az első szezonom legkiemelkedőbb eredményei közt említeném még az Ausztria Nemzetközi Kupán elért 2. helyemet, valamint a budaőrsi WBPF Grand Prix világkupán szerzett 3. helyemet.

Az ezt követő szezonom a 2015 tavaszi szezon volt, amikor is már sokkal érettebb izomzattal sikerült színpadra állnom. Jelentős izomtömeg növekedés miatt kategóriát kellett váltanom: ekkor kezdtem el a sportmodell kategóriában megmérettetni magam. (fitnesz modell: nőiesebb, vékonyabb alak, kisebb izomtömeg. Sportmodell: feszesebb alak, kocka has, kerek vállak, széles hát,definiált izomzat).
Ebben a szezonban nagy sikereket értem el. Nemzetközi eredményeimnek (NAC világbajnokság 5. hely, IBFF világbajnokság 4. hely, Frey Classic 3. hely) és hazai dobogós és abszolút győzelmeimnek köszönhetően a média is elkezdett velem foglalkozni (számos hazai– helyi és országos– napilap, sportmagazin, online magazin készített velem interjút, a TV 2 –Fem Café- élő műsorának meghívott vendége voltam, weboldalak arca lettem, számos rendezvény és szépségverseny meghívott vendége voltam, és a szponzoraim is felvették velem a kapcsolatot).

A legsikeresebb szezonom a 2016-os őszi szezon volt, amikor is az akkori párom, Orbán Arnold irányítása alatt készültem a versenyeimre. Ő volt az edzőm, a vezetőm, a támogatóm, a motivátorom. Sorba nyertem meg az összes versenyt, amin indultam, és ekkor szereztem meg a világbajnoki címeimet. Ebben a szezonban az első győzelmem a Bodysport Kupa abszolút győzelem volt, majd ezt követte a Fitparáde győzelmem, utána pedig Tenerifén a Bajnokok Éjszakája (Tenerife Night Stars) nemzetközi pénzdìjas versenyen sikerült a dobogò legmagasabb fokára állnom. Pár héttel azután került sor életem két legnagyobb versenyére: Hamburgban a NAC Universumra, majd Thaiföldön a WBPF vilàgbajnokságra. Mindkét szövetség világbajnokságát megnyertem, és ami még inkább büszkeséggel tölt el emellett, az pedig nem más, mint az, hogy elmondhatom magamròl, hogy én lettem a WBPF szövetség első sportmodell világbajnoka.

Miután viszonylag ilyen hamar sikerült sikereket elérnem, úgy döntöttem, a sport és mások segítése lesz az életem. Elvégeztem az edzőképzést, és azóta, mint személyi-és funkcionális edző és táplálkozási szaktanácsadó dolgozom.

Több, mint két éven át Orbán Arnolddal együtt megálmodott és alapított versenyzői csapatunk, a Diamond team vezetője, mentora, póztanára voltam. Rengeteg versenyző fordult meg a kezeink alatt, akik közül többen magyar és Európa-bajnokok is lettek. Csodás időszak volt ez, viszont 2018 év végén személyes ügyek miatt kiszálltam a csapatból (ami azóta is rendkívül sikeresen működik Arnold irányítása alatt).

2018 januárjában egyik pillanatról a másikra pattant ki az agyamból a 6 hetes komplex átalakító online programom, az Álomalak tervezete. Megálmodtam, megalkottam, azóta is csinálom és döbbenetes sikereket érünk el folyamatosan a lányaimmal. A programom olyannyira sikeres, hogy többek közt Magyarország egyik legsikeresebb magazinja, a Glamour is cikkezet már róla, sőt,  2019 év elején felkeresett a Britishpedia kiadó, hogy szeretnék az önéletrajzomat és sikertörténetemet leközölni a Magyarország legsikeresebb emberei c. enciklopédiájukban. Szóhoz sem jutok még most sem, hiszen ez aztán az igazi elismerés.

Azóta több átalakító program fut a kezeim alatt különböző koncepciókkal. Óriási örömmel tölt el az, hogy egyre több NŐ és FÉRFI keres meg és szavaz nekem bizalmat. Azt gondolom, hogy a lehetetlen nem létezik. Korlátok nem léteznek. Maximum néha a mi fejünkben. De én megtanítom Mindenkinek, hogyan tudjuk ezeket leküzdeni.

Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy az életmódprogramjaim mellett személyre szabott étkezési ajánlások készítésével is foglalkozom (ez a fő profilom), aminek keretein belül mind hölgyeknek, mind férfiaknak segítek az egészségtudatosság kialakításában. Az együttműködés ezen formájának keretein belül lehetőség van segítséget kérni tőlem speciális hormonális és/vagy emésztőrendszeri (és egyéb) problémákkal kapcsolatban is (részletek a webshopban). 

Imádom a munkámat, teljes mértékben ennek élek. Jelenleg személyi edzőként dolgozom Győrben a Speedfitben, emellett csinálom az online programjaimat, előadásokat, workshopokat tartok, étkezési ajánlásokat készítek, rengeteget utazom és folyamatos továbbképzéseken veszek részt. Nagyon érdekelnek az emésztőrendszeri-és hormonális problémák, amiket megfelelő táplálkozási protokollal kordában lehet tartani. A célom, hogy minél szélesebbkörű tudásra tegyek szert, és minél több embernek segíthessek ezek leküzdésében. Éppen ezért folyamatosan gyarapítom a tudásomat nem csak megfelelő szakirodalmak olvasásával, hanem szakirányú továbbképzéseken való részvételemmel is (Táplálkozásbeállítás és Bartha Ákos képzései, Haris Éva képzései, Dr. Csomai Zita  továbbképzései és külföldi egyetemek továbbképzései.)

Amennyiben szeretnél tőlem tanácsot kérni (személyi edzés, edzésterv, étkezési ajánlás, online challenge-im), vedd fel velem a kapcsolatot.