Myprotein rendelés

Indítsd a weboldalamról a Myprotein rendelésedet, így automatikusan részesülsz a nekem járó kedvezményben! Ráadásul, ha a fizetésnél a kuponkódhoz beírod a nevemet (CSILLA), további –30 százalék kedvezmény jár a rendelés teljes összegéből! 

Sajnos rohanó világunkban egyre kevesebb időnk jut odafigyelni az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra. Ennek kompenzálása céljából jelentek meg az 1980-as években a piacon a táplálék-kiegészítők, méghozzá kezdetben pezsgőtabletták formájában. Ezek főként ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaztak a napi javasolt fogyasztási mennyiségben. A felhasznált hatóanyagok köre azonban folyamatosan bővül.

A táplálék-kiegészítők olyan kiegészítők, melyekkel kényelmesen pótolhatjuk a rosszabb minőségű, feldolgozott élelmiszerekből hiányzó vitaminok, fehérjék és más hasznos anyagok bevitelét. A táplálék-kiegészítők neve is mutatja, hogy ezek kiegészítők, azaz nem pótolják a táplálkozást. Ide tartoznak a vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, növényi kivonatok stb.

Egyre több olyan sportban is alkalmaznak már egyes táplálék-kiegészítőket, melyek köszönőviszonyban sincsenek a súlyzós edzéssel. Legyen az foci, küzdősport, vagy kerékpározás, minden sporthoz meg lehet találni a hozzá leginkább passzoló étrendkiegészítőt.

Fehérje/por/ – a legfontosabb táplálék-kiegészítő

A sportolóknak- legyen szó bármilyen sportról-  (és az átlagembereknek is) nagyon fontos odafigyelni a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjebevitelre. Ez ugyanis alapvető feltétele a regenerációnak, azaz a fejlődés kulcsa. A megfelelő fehérjebevitel az izomnövekedés céljából, és diéta idején az izomtömeg megőrzése céljából elengedhetetlen. Dolgozhatsz akármilyen keményen (pl. az edzőteremben), ha nem iszol edzés után fehérjeturmixot, nincs mi beépüljön az izmaidba. A fehérjeturmix azonnal felszívódik az izmokban, szemben a szilárd étellel. Ezért erősen javasolt minden edzés után fél órán belül elfogyasztani egy fehérjeturmixot. Fogyasztása nincs korhoz kötve, sőt, még vegánok és laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják, hiszen széles a paletta.

BCAA

A fehérjeporok mellett az „elágazó láncú aminosavak”, röviden a BCAA ( és a glutamin ) a legkeresettebb étrend-kiegészítő a sportolók között. A megfelelő arányban álló BCAA a legfontosabb kiegészítő kell, hogy legyen a táplálkozásodban, akár komolyan gondolod a sportot, akár csak kedvtelésből űzöd.

A BCAA túlnyomó része a testedet alkotó fehérjék illetve szövetek felépítéséhez használódik fel, tehát a testszövetek felépítéséhez nélkülözhetetlen. Ezek főképpen az izomzatod és a szerveid. (Az izomzatod 35%-a áll BCAA aminosavakból.)

A BCAA is nagyon nagy népszerűségnek örvend a finom íze miatt, amit edzés során tudsz fogyasztani ital formájában (vagy edzés előtt kapszula formájában).

L-Glutamin

A glutamin szintén egy aminosav. A glutamin azonban nem csupán egy az aminosavak között, hanem az izomzatban a legnagyobb koncentrációban található meg mind közül:

  • növeli a fehérje szintézist (vagyis a fehérje beépülését)
  • növeli a nitrogén visszatartást
  • csökkenti az izomleépülést
  • csökkenti a regenerációs időt
  • javítja az immunfunkciókat, vagyis erősíti az immunrendszert


Mindezek mellett a vitaminok és ásványi anyagok bevitele is elengedhetetlen az egészséges életmódban. Ezek megválogatása több faktortól függ, de a legfontosabbak, amiket mindenkinek kötelezően szednie kell: D3 vitamin, C-vitamin, multivitamin, Kalcium-Magnézium, Omega3, króm, cink és a szelén az, amiket javasolni szoktam.

Ne feledkezzünk meg az L-carnitin és a zsírégető (Thermopure) fontosságáról sem, célnak megfelelően, illetve a különféle edzés előtti formulákról.

Miért a Myprotein?

minőség, óriási választék, megfizethetőség, tökéletes ár-érték arány, állandó óriás akciók (figyeld az oldalaimat az esetleges kuponkódokkal kapcsolatban)

A Myprotein egy feltörekvő táplálék-kiegészítő márkaként indult az Egyesült Királyságban, és rövid idő alatt Európa #1 márkájává vált. Jelenleg éppen az USA-ban és más kontinenseken is terjeszkedik azzal az egyszerű céllal, hogy a világ legnagyobb sport-kiegészítő márkájává váljon.

A Myprotein célja a legmagasabb minőségű termékek biztosítása a lehető legalacsonyabb árakon. A termékek több, mint 80%-a saját gyártósoron készül, valamint a csomagolás és címkézés is.